La Nit de l'Art 2022

La Nit de l’Art és l'esdeveniment de referència que inaugura la temporada expositiva a Palma. Una cita obligada del calendari artístic europeu que, any rere any, reuneix artistes, galeristes, col·leccionistes, institucions i ciutadans al voltant de l'art contemporani durant un cap de setmana.

Al setembre de 1996, els galeristes Pep Pinya i Xavier Fiol, a través de l’Aigab (Associació Independent de Galeries d'Art de Balears), varen impulsar el primer esdeveniment d'aquestes característiques: la unió de totes les galeries, a mitjanit, obertes a tot el públic. Així, Palma va ser la primera ciutat de tota Europa a celebrar La Nit de l’Art. Amb el pas del temps, va anar sumant adeptes fins esdevenir una exitosa cita que marca el ritme de la ciutat i de l'illa durant uns dies, demostrant que la cultura i l'art contemporani són un gran valor per a la nostra societat.

26 anys després del seu enllumenament, Art Palma Contemporani ret homenatge a aquella data històrica en l'agenda de l'art contemporani del nostre país amb una agenda d'activitats, visites i recorreguts per a tots els públics. Per a aquesta edició Art Palma Contemporani compta amb el suport institucional del Consell de Mallorca, la Fundació Mallorca Turisme, l'Ajuntament de Palma - Palma Cultura, el Govern de les Illes Balears a través de l’Institut Ramon Llull i l’Institut d´Estudis Baleàrics, l'Ajuntament de Pollença i l’Ajuntament d'Andratx. A més, La Nit de l´Art 2022 compta també el patrocini i la col·laboració del National Bank, la Fundación ARCO, Sant Francesc Hotel i Fundació La Caixa.

Programa

Consulta el programa oficial de La Nit de l'Art i planifica el teu recorregut per gaudir de l’art contemporani a Mallorca a les galeries i espais adherits.

Programa La Nit de l’Art 2022

Visites Dialogades

Apunta’t a les visites dialogades, un programa que és possible gràcies a l'Ajuntament de Palma, Fundación Arco, l’Ajuntament de Pollença i l’Ajuntament d’Andratx.

Visites Dialogades

26 aniversari

Pionera a Espanya, la Nit de l’Art celebra 26 anys fent de Palma una capital de l’art contemporani i es celebrarà a partir del 15 de setembre mirant cap al futur i apropant l’art a la ciutadania.

Les propostes de prop de 50 artistes omplen els espais de les galeries d’Art Palma Contemporani, La Bibi Gallery, Galeria Fermay, Es Baluard Museu d’Art Contemporani de Palma, la Fundació Miró Mallorca, el Centre Cultural la Misericòrdia, el Centre de Cultura Sa Nostra, Caixa Fòrum Palma, el Casal Solleric i Museu Fundación Juan March.

Galeries

ABA Art Lab, BARÓ Galería, CCA Andratx, Fran Reus, Horrach Moyà, Kewenig Palma, L21 Gallery, Galería Maior, Galería Pelaires, Pep Llabrés Art Contemporani i Galería Xavier Fiol.

Talks

Taula rodona, NFuTures. Perspectivas del futuro de los NFT en el mercado del arte. Moderada per Pau Waelder, comissari i investigador especialitzat en el mercat de l’art digital. El boom del mercat de tokens no fungibles (NFT) ha impactat de manera decisiva en el mercat de l'art contemporani. En aquest context, cal demanar-se: què aporten els NFT al col·leccionisme d'art? Quines tendències es poden traçar en el futur del mercat de l'art contemporani? La taula rodona tendrà lloc a CaixaForum Palma el divendres 16 a les 18.30h. Entrada lliure, aforament limitat.
Reserva aquí la teva plaça

Galeries

Artistes