La Nit de l'Art 2023

La Nit de l’Art és l'esdeveniment de referència que inaugura la temporada expositiva a Palma. Una cita obligada del calendari artístic europeu que, any rere any, reuneix artistes, galeristes, col·leccionistes, institucions i ciutadans al voltant de l'art contemporani durant un cap de setmana.

Al setembre de 1996, els galeristes Pep Pinya i Xavier Fiol, a través de l’Aigab (Associació Independent de Galeries d'Art de Balears), varen impulsar el primer esdeveniment d'aquestes característiques: la unió de totes les galeries, a mitjanit, obertes a tot el públic. Així, Palma va ser la primera ciutat de tota Europa a celebrar La Nit de l’Art. Amb el pas del temps, va anar sumant adeptes fins esdevenir una exitosa cita que marca el ritme de la ciutat i de l'illa durant uns dies, demostrant que la cultura i l'art contemporani són un gran valor per a la nostra societat.

Per a aquesta edició Art Palma Contemporani compta amb el suport institucional del l'Ajuntament de Palma - Palma Cultura, Consell de Mallorca, el Govern de les Illes Balears a través de l’Institut d´Estudis Baleàrics, l'Ajuntament de Pollença i l’Ajuntament d'Andratx.

A més, La Nit de l´Art 2022 compta també el patrocini i la col·laboració del Hotel de Mar Gran Meliá, Nivia Born Boutique Hotel, PGallery, Sant Francesc Hotel, ADEMA, CaixaFòrum Palma, Consultora Fiscal Joan Cerdà y Fundación ARCO.

Programa

Consulta el programa oficial de La Nit de l'Art i planifica el teu recorregut per gaudir de l’art contemporani a Mallorca a les galeries i espais adherits.

Programa La Nit de l’Art 2023

Gallery Walks

Apunta’t a les visites dialogades, un programa que és possible gràcies a l'Ajuntament de Palma, Fundación Arco, l’Ajuntament de Pollença i l’Ajuntament d’Andratx.

Gallery Walks

27 aniversari

Pionera a Espanya, la Nit de l’Art celebra 27 anys fent de Palma una capital de l’art contemporani i es celebrarà a 23 de setembre mirant cap al futur i apropant l’art a la ciutadania.

Les propostes de les artistes omplen els espais de les galeries d’Art Palma Contemporani, Casal Solleric, la exposició de ADEMA a la Fundació Barceló, Es Baluard Museu d’Art Contemporani de Palma, la Fundació Miró Mallorca, La Llotja, La Misericòrdia, Can Balaguer, Centre Cultural Concepció 12, Caixa Fòrum Palma, i Museu Fundación Juan March.

Galeries

ABA Art Lab, Baró, CCA Andratx, Galería Fermay, Fran Reus, Kewenig Palma, LA BIBI Gallery, L21 Gallery, Galería Maior, Galería Pelaires, Pep Llabrés Art Contemporani y Galería Xavier Fiol.

APC Talks: Hi ha mecenes per al demà?

En el marc de la Nit de l'Art 2023, Art Palma Contemporani organitza juntament amb CaixaForum una taula rodona sobre el mecenatge. Ens interessa il·luminar particularment el seu aspecte lligat al col·leccionisme públic i privat. Per pensar i conversar junts, hem convidat:

Nimfa Bisbe, Antònia M. Perelló, Lorena Pérez-Jácome & Javier Lumbreras i Chus Martínez

La taula rodona tendrà lloc a Caixa Forum Palma el divendres 22 a les 18.00h.

Entrada lliure, aforament limitat.
Reserva aquí la teva plaça

Galeries

Artistes